lördag 7 november 2009

Lördagsträning

Även idag var vi haft en lugn och ledig dag. Min huvudvärk vill inte riktigt släppa trots diverse åtgärder. Jag och vovvarna drog i alla fall iväg till Sisjön för att lägga spår, träna lydnad och promenera.

Precis när spåren var lagda började det skjutas hej vilt i närheten. Förmodar att det var övningar på militärområdet som ligger alldeles bredvid. Ester är väldigt känslig för höga ljud så det där med lydnad fick vi lägga ner så länge. Vi tog en promenad medans spåret lade till sig och det var nyttigt men lite jobbigt för vovvarna med allt smällande.

Simba har aldrig någonsin brytt sig om höga ljud förrän vår bostadsrättsförening sprängde berg precis utan för vårt fönster. Nu tycker hon det är lite jobbigt om det smäller för högt.

Bestämde mig att testa att gå spåren och det fungerade faktiskt bra. Dels hade dem hunnit vänja sig lite vid ljuden och dels fick dem något annat att tänka på. Ester apporterade båda sina föremål i spåret och avlämnade till mig. Det börjar bli dags att testa något annat än sina favoritgrejer i spåret, målet är ju ändå att hon ska apportera de små träpinnarna såsmåningom.

Simba spårade som vanligt lugnt, säkert och metodiskt.

Därefter hoppade vi in i bilen igen och åkte till Krokslätt istället. Körde ett kort lydnaspass på en gräsplätt intill parkeringen. Ställande under gång och raka lägganden/sättande fick det bli folkus på idag och hon var så duktig så. Det blir nog ett litet pass imorgon med, det är ju så himla kul att träna med Ester. Hon tycker det är roligt och är med på noterna hela tiden. Vill helst vara lite före, för att visa hur duktig hon är.

Nu ska vi ut på en promenad i Johanneberg. Husse kommer vara hemma med Simba och Ester ikväll. Jag ska hem till mig bästa vän Lisa för matlagning, vin och mycket tjejsnack.

PS. Imponerade på Claes igår med middagen som bestod av pappardellepasta med sås av tomat, vitlök, chili, vitvin, frästa scampi och parmesan på toppen. Det var faktiskt mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar