lördag 3 augusti 2013

Semstern är slut...för denna gången

Nu är semestern slut, i alla fall för den här gången. På måndag börjar jobba mina 4 veckor innan det är dags att vara ledig igen. Nästa vecka är Claes fortfarande ledig så då passar jag på att jobba lite mer än en vanlig arbetsvecka, det har vi glädje av sen de 3 veckor vi båda jobbar. 

Igår kväll kom vi hem efter 5 härliga dagar på Öland. Vi fick blandat väder med mestadels sommarvärme och sol. 2 dagar regnade det ganska rejält på förmiddagarna men eftermiddagarna och kvällarna var kanon. Det gjorde inte så mycket och det positiva var att man kund lämna hundarna i bilen korta stunder, vilket inte hade fungerat annars.

Det blev i alla fall besök på Ölands djur- och nöjespark, besök på Lådebilsverkstaden, stopp med bad och lunch/fika på mysiga små ställen, besök i Borgholm mm. Allt hängde hundarna med på och det enda stället där vi inte kunde ha med dem in var på Lådebilsverkstaden men då sov de gott i bilen precis utanför.

Det gick förvånansvärt bra att bo alla 5 på 18 kvm och sova i samma rum. Vilmer sover ju bra och är inte lättväckt vilket är tur för lilla Smilla vaknar oftast vid 6 och då får hon mat och gå på en liten promenad, sen kan vi oftast somna om en stund igen.

På hemvägen körde vi via Halmstad och stannade sedan på Skrea Strand och tog ett dopp på västkusten. Det mest otroliga bad jag har gjort i år. Det var 30 grader varmt trots att klockan var 18.30  och vattnet var alldeles ljummet.

Det kändes lite segt att sätta sig i bilen och åka till Landvetter då, vi ville helst stanna vid havet. Vi hade kunnat stanna hos mamma och pappa över helgen men samtidigt behövde vi komma hem och fixa lite inför veckan. Väl hemma kändes det helt ok och man märkte på både hundar och Vilmer att de faktiskt gillade att komma hem.

Smilla har sovit som en stock i natt och nästan hela dagen. Det beror säkert mycket på värmen men kanske framför allt att tröttheten kommit ikapp efter en händelserik vecka.

Ikväll får vi besök av Jonas och Ann igen plus deras hundar. Flatvalpen Egon som Smilla träffat tidigare kommer säkert vara minst lika populär som sist så att hon sover mycket idag gör ingenting :)

Bad och fika i Bläsinge på Ölands östkust. Ett litet fiskesamhälle med fantastisk strand och uppfriskande bad. Hundarna var också i Smilla simmade nästan :)

1 kommentar:

  1. Så var ni ju nästan hos oss :) :) bor inte så långt från Skrea strand :)

    SvaraRadera