måndag 21 december 2009

Helgen som varit

Måndag morgon och massa ny snö ute. Väldigt härligt, hoppas nu bara att det får ligga lite. Vi har varit i Frillesås i helgen igen och har bara varit hemma tillfälligt över natten. Hundarna åker med mamma och pappa till Stråvalla lite senare idag och jag åker ner efter jobbet. Vi ska bo där nere hela veckan och det ska bli rikigt skönt.

I lördags morse lät vi husse sova ut lite så jag tog med vovvarna på en ganska lång morgonpromenad ner till havet. Det var underbart vackert och Ester undrade vart havet hade tagit vägen.


Det var väldigt spännande att vara ute och vandra på isen. Ester gillade att gå på vattnet utan att behöva bli blöt =)


Efter frukost packade vi ner lite fika och tog bilen till Stättared, ett vandringsområde innåt landet från Frillesås sätt. Vi var ute i 2 timmar och det blev ett litet äventyr eftersom vi gick lite fel. Vi kröp under staket, gick över frusna vatten och kämpade oss igenom snåskogar. En välförtjänt fika avnjöts på toppen av ett berg med fin utsikt över Hornsjön.

Lite sur för att hon inte fick smaka.


Dessvärre hände en liten olycka på slutet av promenaden. Ester fick lite fnatt och sprang rakt in i Simba. Simba skrek till och efter det kunde hon först inte lyfta sin svans. Den bara hängde rakt ner. Hon verkade inte ha ont i den men hon såg bra olycklig ut. Efter en stund så började hon lyfta den och nu håller hon upp den men svanstippen har fått en konstig böj och pekar lite neråt. Den är dessutom lite lealös i toppen så när hon går guppar den upp och ner. Väldigt konstig men hon verkar inte ha ont av det. Ska ringa och rådfråga min veterinär idag.

Efter att ha kommit hem och ätit en rejäl potion spagetti och körrfärssås slöade vi på soffan en stund. Senare på kvällen kunde vi med gott samvete lämna hundarna en stund och gå på julfest som två av Claes kompisar ordnat.

Igår tog vi det mest lugnt. En timmes promenad vid havet fick det bli, därefter mest mys med fika, brasa, bok och lite film.

1 kommentar:

  1. Det syns att ni har haft en väldigt fin helg. Stackars Simba, det låter faktiskt som hon har brutit svanstippen. Undrar hur man fixar sånt?

    Är det okej att jag lägger en länk till dig på Myrans hemsida? Sedan önskar hon sig ett kort på sina nya vänner, så klart.

    Hoppas ni får en härlig och mysig julhelg och att vi får behålla den underbara vita naturen.

    Kram
    Eva Nikki & Myran

    SvaraRadera