onsdag 23 februari 2011

Spår och lydnadsträning

Igår körde vi ett träningspass med både spår och lydnad. Jag åkte runt halva Härryda kommun och letade efter någon bra och snöfri skogsdunge för att lägga ett spår men det var lättare sagt än gjort. Vi hamnade till slut vid Landvettersjöns badplats och lade ett spår i skogsdungen där.

Spåret blev ganska svårt eftersom jag börjde i en skogsdunge och för att fortsätta till nästa dunge fick jag gå över en gångväg och en gräsplan. Det var i stort sett ingen växtlighet och under tiden spåret låg så hann ett par personer med hund passera.

Jag måste säga att Ester grejade spåret ganska bra ändå. Hon började bra men missade första pinnen, spårningen över vägen och planen var lite fram och tillbaka men hon hade näsan klistrad i backen och avslutningen i dunge två var förstaklassig. Övriga pinnar 5 pinnar hade hon med sig in.

Efter spåret tränade vi även lite lydnad. Hon var väldigt taggad och ville helst göra allt på en och samma gång. Det är så härligt med denna energi, hellre för mycket än för lite när det gäller hundträning. Det blev fritt följ, inkallning (raka och en med ställande), fjärr sitt-upp och kryp. Hon var lite het i krypet och efteråt var hon helt galen, tror hon tycker det är ett kul moment :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar