fredag 25 februari 2011

Träning igen

Det känns väldigt skönt att ha kommit igång ordentlig med Esters träning igen. Hoppas på ett par intensiva månader med lydnad, lägrespår och viltspår nu, för sedan blir det automatiskt uppehåll pga löp, efter löp och barnafödande.

Igår tränade vi lydnad, främst lägreklass lydnaden. Det blev linförighet blandat med framförgående, kryp, inkallning och platsliggning. Det har varit dåligt med platsliggningar den senaste tiden men idag slog vi på stort och Ester fick ligga drygt 5 minuter på 50 meters avstånd. Hon låg blickstilla och knäpptyst precis som det ska vara. Hon tittade lite efter en fågel då och då men inget pip och ingen oro.

Idag har vi varit och spårtränat i Skatås. Hämtade upp min vän Anna-Karin på vägen eftersom jag bett henne att hjälpa till som spårläggare. Hon har ingen direkt erfarenhet men efter att följt mina instruktioner via telefon så fick hon till ett bra spår på ca 300 meter. Det blev 4 vinklar och 5 apportpinnar.Spåret fick vila 45 minuter och undertiden tog vi en promenad.

Det vindade ganska rejält och i början av spåret, som var på ett fält, så märktes det att dofterna spridit sig. Ester gick inte så bra som hon brukar men grejade första pinnen och vinkeln ändå. När vi väl kom in i skogen gick hon som tåget och den sista halvan var väldigt snyggt utförd. Självklart hade hon alla pinnarna med sig in och jag tror allt hon imponerade lite på Anna-Karin.

Hemma igen och Ester är lite trött efter dagens arbetspass.

Vi kämpar även på med skotträningen i form av promenader runt skytteklubben och polisen i Kallebäck och med vår cd-skiva vi köpt. Den är faktiskt riktigt bra och har tänkt att köra den i trädgården i samband med träning och platsliggning. Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet än så länge.

Nu ska vi vila en stund men eftersom jag är ledig och inte har några direkta planer för eftermiddagen så blir det nog en ordentlig runda i skogen om några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar