tisdag 8 februari 2011

Soligt och varmt

Vilket härligt väder det blev idag ändå, något man inte trodde igår kväll. Dagen börjades med lite nyttigheter hemma i form av städning av toaletter. Ingen rolig sysselsättning men något man måste göra emellanåt. Ester började med att hänga med och stå bakom för att titta på men tröttnade efter en stund. Hon tyckte jag var tråkig men visste inte då att det skulle bli kuligheter lite senare.

Efter tips från Eva igår så struntade vi i Kallebäck och åkte till parkeringen vid Bertilssons stuga istället. Där tränade vi lite lydnad på parkeringen innan vi begav oss i skogen på en runda. Det var härligt soligt och riktigt varmt på sina ställen.

Träningspasset idag bestod av att köra igenom Lägreklass-lydnaden, så gott det nu gick på den lite isiga parkeringen. Budföring, platsliggning och hopp blev det inte men övriga moment fick vi till.

Linförigheten går sådär just nu. Ester går väldigt bra emellanåt men tappar koncentrationen ganska lätt. Vi har tränat väldigt lite det senaste och på platser med mycket störning så nu det är dags att skärpa upp oss och träna mycket på fokusering framöver.

Övriga moment gick bra och dagens höjdpunkter var krypet som hon gjorde perfekt och apporteringen som också var jättebra, med metallapporten dessutom. Hon har helt kommit över sin metallapportsfobi och tycker den är helt okej att både ta, ha i munnen och springa med.

Söta, duktigta Ester är härligt pigg och på ett gott humör just nu, både på träningsplan, i skogen och hemma. Riktigt sådär unghundsbusig men ändå lyhörd och kommer direkt när jag kallar in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar