måndag 4 oktober 2010

MH:t avklarat!

I helgen har vi varit i Frillesås och vi stannade faktiskt ända till imorse. Det var så skönt att vara där nere så vi beslutade oss för att stanna en natt till. Det innebar att vi fick gå upp vid 7-tiden och köra in Claes till jobbet, men det var det värt.

Det har mestadels varit en lugn helg med promenader, kortspel och annat mys. I lördags fick hundarna var sitt spår så att inte hjärnan skulle slappa till helt.

I söndags var det dock lite mer action när Ester skulle genomföra sin mentalbeskrivning på Kungsbacka BK. Precis som jag förväntade mig så var hon väldigt bra på den sociala biten. Hon tyckte testledaren var en trevlig typ och hade inga problem med att leka med honom eller gå med honom och lämna mig. Passivitetsmomentet var hon också väldigt bra på. Hon nosade runt några sekunder, sedan satte hon sig framför mig och bara väntade på att någonting skulle hända.

På avståndsleken skällde hon som tusan men vågade ändå lämna mig och springa de 40 metrarna för att kolla vart den där konstiga typen tog vägen. Leka med honom ville hon dock inte.

Överraskningsmomenten i form av overallen och skrammlet reagerade hon väldigt starkt på. Skrammlet kunde hon släppa ganska snabbt men den där overallen blev hon aldrig riktigt vän med.

Spökena skällde hon också ut efter noter men hon försökte inte fly. När jag sedan gick fram och tog av dem huvorna så följde hon med och blev jätteglad när hon upptäckte att det fanns 2 människor där bakom.

Sist men inte minns så var det skottet. Jag anade att hon skulle reagera men kanske inte så starkt. Hon flydde inte men kunde inte riktigt komma igång och leka igen efteråt. Detta är någonting vi måste träna på för i lägre klass så ska de skjutas under både platsliggningen och budföringen.

Sammanfattningsvis kan man säga att Ester är en väldigt social men ganska feg och skäller gärna om det är någonting som känns lite läskigt.

Oavsett resultatet så är det skönt att ha gjort MH:t för nu kan vi starta appellen. På söndag är det dags om hon nu inte börjar löpa innan dess.

MH:t var nog ganska uttröttande för hela eftermiddagen tillbringade Ester sovandes bredvid sin kompis Pärlan i soffan på Furuhällsvägen i Frillesås.



Imorse passade vi på att åka till Kallebäck och träna. Precis som jag önskade så tränade polisen på skyttebanan i närheten. Ester lyssnade till på de första skotten men sen brydde hon sig inte alls. Vi tränade och promenerade runt lite grann och det kändes riktigt bra. Träningen gick bra och det var skönt att hon inte brydde sig om skotten värst mycket.

Det kommer bli mycket träning på Kallebäck framöver eftersom skjutbanan ligger så nära. Dessutom är det öppen träning med skott på torsdagar och det ska vi också försöka vara med på när det passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar