tisdag 26 oktober 2010

Lydnadsträning i trädgården

Idag när jag var i trädgården och röjde så passade jag på att köra ett litet kort träningpass med Ester. Tanken nu är att vi ska träna in lydnadsmomenten i lägreklass spår och även lydnadsklass 2.

När det gäller lägre klass så är det inte mycket som skiljer sig från appellen när det gäller lydnadsdelen. Det är egentligen bara att det tillkommer skott under budföringen och platsliggningen (5 min på 50 meter) plus momenten "kryp". I övrigt är det samma moment som i appellen.

När det gäller lydnadsklass 2 så är det en hel del nya moment men några har vi hyfsat i och med appellen, men helt nya för oss är rutan, fjärrdirigering och inkallning med ställande.

Idag tränade vi lite smått på snabba läggandene och sättanden framifrån. Snabba lägganden har hon men att sätta sig snabbt är lite lurigare. Vi körde även en början till rutan genom framåtsändande (där har vi mycket glädje av framförgåendet i appellen) och till slut testade vi lite kryp.

Ester har ingen aning om vad kryp är men genom att föra en godis långsamt framför nosen och med en liten markering med handen på ryggen så fick hon till några krypsteg. Måste säga att hon har en lovande teknik men det är långt långt kvar innan detta blir ett vettigt moment.

Det är så kul att träna lydnad igen. Eventuellt blir det ett pass på Kallebäcks öppna träning på torsdag. Då är det bla skott-träning som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar