torsdag 5 september 2013

Över förväntan

Nu har hundarna sovit 3 nätter i hallen/köket och det har faktiskt gått över förväntan. Första kvällen låg Ester utanför grinden och gnällde i en kvart innan hon gick och lade sig i en korg. Därefter låg hon där och sov hela natten. Nu står hon bara en kortstund vid grinden på kvällen och kollar om hon verkligen inte ska få komma in men sedan går hon direkt och lägger sig på i korgen.

Smilla var lite orolig första kvällen och gick runt i köket och hallen. Var inte ledsen och gnällde men kom liksom inte till ro. Lade då ut det gamla sovtäcket, som blivit hennes favorit, på dörrmattan i hallen och då slocknade hon där. Nu har vi flyttat sovtäcket till hennes korg så nu har hon också flyttat dit. Förutom sina korgar så har dem en kökssoffa att sova i så det går ingen nöd på dem.


Helt fantastiskt att det känts som nybäddat 3 nätter i rad och inte en massa grus och hår som behöver damsugas bort på morgonen. Det är ibland mysigt att ha hund i sängen men dem är ju med oss och myser i tv-soffan på kvällarna så det här blir perfekt.

De gånger jag är uppe på natten och kissar eller om Vilmer vaknar så sover hundarna bara vidare. Jag var lite rädd att de skulle flyga upp men så har det inte blivit vilket är väldigt skönt. Snart kommer jag gå upp och amma på nätterna och då är det bra om de inte bryr sig om det.

Den här veckan har det hittills mest blivit skogspromenader och lite hemmaträning där emellan. Slutet på veckan kommer bli mer intensivt med valpträff hos Line imorgon, valpkurs på lördag och spår på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar