lördag 21 september 2013

Hundakriviteter

Den här veckan var det dags för valpträff och valpkurs igen. Båda aktiviteterna har vi varannan veckan och jag är glad att bebis väntat med att komma ut så jag kunde gå dessa gånger också.

Igår var det valpträff och det var så klart full rulle. Smilla var inte riktigt lika försiktig i sin lek som förra gången, hon leker ganska fysiskt både med kropp och framben. Mycket boxande och tacklande på henne så de mindre hundarna kan tycka hon är lite bufflig. Dock har hon ju sin favoritkompis, en jämngammal jaktlabrador. De springer som tokar men han är lite snabbare och Smilla blir klart frustrerad över detta. Hon kämpar på men ibland måste hon skälla lite i farten, det är lite roligt att se henne.

Hon var duktig på inkallaningarna och höll hyfsat bra fokus på mig mellan racen. Tycker de här valpträffarna är jättebra och den där växlingen mellan lek och paus ger massor.

Idag var vi på valpkurs och Smilla som tror och hoppas på lek igen fick sansa sig och lyssna lite mer på sin matte. Idag tycker jag ändå hon var mycket mer fokuserad än förra gången. Hon är jätteduktig under momentträningen men där emellan är de andra valparna väldigt intressanta.

Idag körde vi sitt-stanna kvar, ingång och sitta vid sidan, tass/high five, slalom mellan de andra deltagarna. Detta är saker vi tränat på innan men med störningar så blir det inte alltid samma sak. I slutet av passet låg hon även ganska avslappnat i boet mellan momenten. Det går framåt men att träna med störningar och försöka hålla fokus på mig trots annat runt om, är det vi behöver träna mest på.

Gårdagens ombytta roller här hemma vid TV-soffan:
 
hund i soffan och barn på golvet :)
 
Imorgon åker vi till Sörtorpagården för Springerdagen som vi i Springer Väst anordnar. Hoppas bebis kan vänta i alla fall en dag till så vi kan vara med på denna roliga dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar