torsdag 19 september 2013

Äntligen spårträning igen

Idag fick vi till slut till vår spårträning som blivit uppskjuten sedan förra veckan. Det var nog den sista innan bebis kommer ut för det var ganska jobbig, man går ju inte på stigarna precis och att trampa runt bland stockar och snår är kanske inte min grej just nu.

Båda hundarna var lite okoncentrade idag. Ester hade ett himla tempo och det är bra för hon är lite långsam i vanliga fall men det kändes som hon slarvade en del. Hade med sig alla 4 apporterna in så där fanns inget att klaga på.

Smilla fick ett spår på 170 m (bra med appar på telefonen :) och det låg nästan 1½ tim. Hon gick trots det ganska mycket med näsan i luften och vädrade spåret. Gick i stort sett där hon skulle hela tiden men jag önskar ju förstås lite mer spårning. Första godisburken gick hon rakt över men det gjorde vi ingen affär av och de andra två stannade hon vid. Hon skulle nog behöva lite tätare träning men det är något vi får ta tag i om några veckor. 

 Nöjda i bilen efter att ha fått spåraträna
 
Lite roliga saker från veckan som gått:
 
Vilmer har snöat in på Makka Pakka, ett litet konstigt barnprogram men tydligen är det kul. En utav karaktärerna är en blå liten gubbe som  heter Iggle Piggle. Hundarna brukar inte bry sig om vad som visas på tv:n, om det inte skäller möjligtvis, men varje gång Iggle Piggle kommer i rutan så vaknar Smilla till och blir som förstenad. Hon säger inget men släpper inte tv-rutan med blicken förrän han är borta igen. Lite lustigt!
 

Sen har vi ju den här skendräktiga damen som gnäller, bäddar och är allmänt olycklig. Dessutom har hon ett jäkla humör så Smilla får passa sig lite. Dock så gillar hon nog sin "lillasyster" ganska mycket ändå för plötsligt hittar man dem så här och då blir jag alldeles varm i hjärtat.


Jag tycker så himla mycket om båda våra härliga hundar och det kanske är deras totala olikheter som är det bästa med allt. Smilla som är den spralliga, otroligt glada och positiva tjejen som ändå gillar närhet och älskar att ligga och knö i soffan och Ester som är den lugna och otroligt tillgivna damen som gärna kryper nära nära och vill gosa och kela mest hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar