lördag 14 augusti 2010

Styrsö

Igår var vi på Styrsö hela dagen och hälsade på Lisa i hennes sjöstuga. Jag och hundarna var ute vid 11-tiden och möttes då av Lisa och hennes föräldrars hund Maja. Vi promenerade över ön för att komma till Hallsvik där stugan ligger och efter en fika i solen begav vi oss ut på en promenad i markerna på ön.

Det var väldigt blött efter allt regnande så den första timmen gick vi barfota med skorna i handen. Vi gick längs med havet, på klippor och på stigar som var helt vattentäckta. Stövlar hade varit enda alternativet och eftersom vi inte hade det fick det bli utan skor istället. När vi lämnade havet och gick vidare in i skogen kunde vi ta på oss skorna och gå lite raskare.

Trots att vi var ute i 2 timmar så körde Ester och Maja ett par race på vägen hem. Maja som är en väldigt spänstig storpudel kan bli väldigt snabb och Ester kämpar på för att hinna med. Hon har faktiskt sprungit av sig några hekton de senaste veckorna och hängde med riktigt bra. Det konstiga är att Ester alltid bjuder upp till lek på hemvägen. Är det inte då man borde vara som tröttast?

Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi i huvudsak på sjöstugans altan. Solen var famme mestadels och innan middagen gick vi ut på badbryggan och tog oss ett dopp.

Vi lagade och åt en vädligt god middag och framåt halv tio var det dags för mig och hundarna att packa ihop oss för att ta båten tillbaka till Saltholmen. Tyvärr kunde vi inte bo över denna gång eftersom jag jobbar idag. Vi hade i alla fall en riktigt skön dag i skärgården och ännu en härlig sommardag detta år trots att höstkänslorna börjat infinna sig.

Vid 11-tiden på kvällen var vi hemma igen. Det blev en lång och aktiv dag så både jag och hundarna bokstavligen stupade ner i sängen. Idag ska de få sig en välförtjänt vilodag.


På sjöstugans altan så kan man öppna upp och få en fin utsikt över Hallsvik. Ester gillade att sitta där och titta på fåglarna och på de som badade på andra sidan viken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar