tisdag 31 augusti 2010

En fantastisk träningsdag

Idag blev det ett rejält lydnadspass för mig och Ester. Eva började med att köra igenom appell-lydnaden med oss. Det gick faktiskt ganska bra, men det finns en hel del kvar att jobba på. Vi vill ju att det ska bli perfekt och då finns det en massa små saker som behöver finjusteras.

Där vi har mest att jobba med är framförgåendet och apporteringen. När det gäller evighetsmomentet linförighet/fritt följ så finns det alltid saker att jobba med, men jag tycker ändå att nivån har höjts ett litet snäpp. Nu är det bara resten kvar :)

Efter att ha kört hela appell-lydnaden så var det dags att bryta ner några utav momenten där vi inte är klara att träna hela ännu.

Vi började med linförigheten och där är det dags att ställa lite krav på den lilla svarta damen. Hon kan fokusera, men blir lite väl nyfiken på saker runt omkring emellanåt. När hon väl skärper upp sig så går hon fantastiskt bra. Hon ska ju dessutom orka hålla hela linförigheten utan att tappa bort sig.

Framförgåendet har tagit ett rejält kliv framåt och de sista gångerna började det verkligen likna något. Eva fick till om med gåshud, och det är något positivt. Det är bara att träna vidare och Ester tycker det är ett toppenmoment.

Apporteringen är också ett moment vi tränar i flera delar och just nu är det mest avlämnandet framför som behöver tränas...och håll fast. Det tuggas lite väl mycket tycker jag så det ska vi träna mycket på från och med nu.

Det var i alla fall en fantastisk träningsdag idag. Skönt att ha en "hobby" som denna när man har ett stillasittande jobb inomhus. Där det dessutom just nu är en massa tekniska fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar