tisdag 18 augusti 2009

Mönsterhund

Jag måste säga att vår lilla Ester är nästintill en mönsterhund. Det finns faktiskt inte mycket som inte är tillfredsställande med henne. Det skulle möjligvis vara hennes friska morgonhumör.

Ester vaknar mellan 5.00 och 6.00 varje morgon oavsett när vi lägger oss. Har testat diverse olika tips och trix men hon vill gärna väcka sin matte tidigt, få upp henne ur sängen, få ut henne på promenad, få henne att servera frukost och sedan somna om gott igen. Grejen är att matten då har piggnat till och sitter hemma i soffan kl 6 på morgonen och vet inte vad hon ska hitta på.

Simba som är den mest morgontrötta hund jag träffat på förstår inte alls vad detta är bra för.

Vi har i 3 dagar tränat på läxan från kursen i söndags och nu kan hon det. Vi började imorse att lära in kommandot "Puss" och nu kan hon det. Hon drar inte i kopplet, hon sköter när hon blir lämnad och hon kommer (oftast) på inkallning.

Är detta lugnet före stormen eller är hon född mönsterhund tro?

En sak är i dagsläget kanske inte helt optimalt. Det kan inte komma hem folk till oss utan att bli överfallna. Ester blir så fruktansvärt glad att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Vår släkt och våra vänner är dock vana eftersom Thelma var likadan, i 13 år.

Man kanske skulle göra ett försök att styra upp detta eftersom inte alla som besöker oss älskar hundar. Ska bara tänka ut hur det ska gå till.

1 kommentar:

  1. Hej på er
    Nu gör jag det 4:e försöket att skicka en kommentar. Det är jätte kul och gå in och läsa om lilla Ester och Simba. Nu när jag spelade upp filmen for Elza runt och började skälla undrade vem som pratade. Lizza satt brevid med huvudet på sned och lyssnade. Hoppas att du mår bättre Ester, längtar till jag skall få träffa dig igen.
    Ha det bra
    Din gamla matte

    SvaraRadera