torsdag 17 september 2009

Prova på

Igår kväll var vi på kurs igen i Kålltorp. Vi hade en "prova på" gång och fick lov att testa tre olika grenar inom hunderiet.

Vi började med sökrutan. Det har jag inte gjort med Ester tidigare och jag är inte säker på att hon förstod vad det gick ut på. Hon hittade sin leksak men var nog inte helt med. Vi får testa några fler gånger hemma så kommer det nog klarna för henne.

Det andra vi fick göra var att lägga och gå ett spår. Det har vi gjort en del så Ester visst exakt vad som var i görningen. Hon var väldigt ivrig när vi väntade på de som var före oss. Ester drog iväg i spåret som vanligt. När vi kom fram till belöningen, som var en korv, skulle jag stanna upp henne lite. Hon hade en alldeles för stor sele på sig vilket gjorde att hon hoppade ur den och fortsatte i mitt spår tillbaka till gå. Hon gjorde det hon skulle plus lite till kan man säga =)

Den sista grenen var agility. Vi fick prova hopp över hinder, tunneln och slalom. Inget utav detta var några större problem. Tunneln är hon van vid från tidgiare (uppfödaren hade en till valparna och syster Ella har en). Slalomen har vi med testat och kommandot hopp kan hon. Det är så roligt med agility, vill göra mer sånt men hon är ju lite liten ännu. Kanske kan börja lite smått med de moment som inte så belastande.

På slutet körde vi ett litet kort pass med följsamhet och handtarget. Efter alla dessa moment var Ester helt slut. Både hjärnan och kroppen hade fått jobba ordentligt.

Ester skötte sig väldigt bra under hela kursen och var inte lika intresserad av de andra hundarna. Man märker att syskonen på springerkursen är mer populära men det är kanske inte så konstigt heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar