torsdag 10 september 2009

Gårdagens kurs och dagens morgonpromenad

Gårdagens allmänlydnadskurs i Kålltorp började lite knackigt men slutade riktigt bra. Anledningen till detta var så klart mitt fel. Vi blev lite sena och skulle ses på träningsplan som ligger några minuters promenad från parkeringen. Jag fick skynda på Ester lite och sedan hoppa in i gruppen precis när de hade startat. Det blev lite för mycket för henne så hon var lite okoncentrerade den första kvarten.

Följsamhetsövningen som vi började med gick därför inte så bra. Tyckte dessutom att det sätt som instruktören förespråkade inte passade oss så vi körde på vårt "vanliga" sätt och då gick det bättre. Därefter var det kontaktövning med spontankontakt och något som kallas handtarget.

Handtarget innebär att hunden ska dutta (sätta nosen) mot handen när den hålls fram. Till en början nära väldigt sedan ska avståndet utökas och slutligen ska det bli en "tyst inkallning". Det var en väldigt rolig övning och jag tror Ester förstod vad det gick ut på. Ska fortsätta träna detta i veckan, gillar övningar man kan göra hemma.

Morgonpromenaden idag var helt underbar. Vi åkte upp till Delsjön redan kl 7.30 och promenerade på grusvägar, jämns med vattnet och i skogen. Solen var på väg upp, det var alldeles tyst, lite krispigt i luften och alldeles fuktigt utav daggen. Det rök lite ånga över sjön och i skogen. Svår att fånga på bild med det var underbart vackert och en frisk och klar doft. Sådana mornar slår allt, tur att man är en morgonmänniska.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar