söndag 13 september 2009

Obehagliga hundar

Dagens kurs började med samling vid Kvibergs fotbollsplaner. Några av hundarna fick syn på ett gäng med andra hundar som de glatt sprang fram till. Detta var inte så lämpligt eftersom det var ett gäng "pitbulls" som inte blev så glada över att några valpar kom på besök.

Det visade sig vara en samlingsplats för diverse kamphundar och deras ägare för gemensan träning (eller nåt). Den gick i alla fall ut på att sätta på hundarna selar och låta dem promenera dragandes på ett eller två bildäck. Det var lite obehagligt, jag har sådan otrolig respekt för denna typ av hundar.

Träningen gick bra och vi fick beröm för vår fina kontakt. Ester är duktig när vi tränar men där emellan är hon väldigt intresserad av vad de andra hundarna har för sig. Nu blir det att åka till fri träning på SBK och hos Hundar i Kålltorp och bara träna på att vara bland andra. Dagens övningar var kontakt och följsamhet, början till apportering och inkallning.

Vi var tvungna att gå lite tidigare eftersom vi skulle på visning i Pixbo. Huset var jättefint och vi är klart intresserade. Grejen är den att det var 90 andra som hade tittat eller skulle titta på samma hus. Budgivningen börjar i veckan som kommer, ska bli intressant att se vad det bär av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar