tisdag 15 september 2009

...fortsättning på följetången om Simba

Nu har jag pratat med Blå Stjärnan om Simbas fortsatta utredningen. Efter att några av Blå Stjärnans specialister på området har pratat igenom Simbas situation har de kommit fram till att hon har någon "sjukdom" som påverkar hennes tillverkning av trobocyter men det har inte med några cancerproducerade celler att göra. Hon är frisk i övrigt, blodproverna ser bra ut, likaså utlraljud och röntgen. Förändringarna på mjälten är såpass små att de inte borde orsaka detta. Eftersom ett prov på mjälten innbär vissa risker bla blödningsrisker så tycker de att vi ska avvakta en månad och då göra ett nytt utlraljud för att se om förändringarna har ökat.

Hon sa också att man inte alltid kan komma fram till orsaken till detta problem och att det inte behöver innebära så mycket för hunden. De kan leva många år utan att det behöver inträffa någonting (har faktiskt ett exemel på detta). Jag vill heller inte att Simba ska behöva genomlida mer än nödvändigt i hennes beaktningsvärda ålder.

Det känns väldigt skönt att få detta besked eftersom Simba inte är så dålig trots allt. Hon har snarare blivit piggare de senaste veckorna. Hon är faktiskt 10,5 år och det är helt normalt att de blir lite lugnare och lite tröttare då. Det viktigaste är att jag vet att hon inte mår dåligt eller har ont.

Idag när vi spårtränade lade jag ett spår även till Simba. Hon förstod direkt när jag tog ut henne ur bilen och blev så ivrig att hon ylade lite. Så skönt att se henne glad över att få göra något hon gillar så mycket. Grym är hon också, herregud vad hon spårar =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar