söndag 11 april 2010

Trädgårdsträning

Vi har konstaterat att vi valt helt rätt årstid för att flytta till hus. Vi har redan fått några underbara dagar i skogen och i vår gulliga lilla trädgård, där vi har sol från morgon till kväll.

Idag har vi krattat,rensat rabatter mm det är ju riktigt kul så här i början. Eftersom vi inte har något staket ännu så få vi ha lite extra koll på hundarna så de inte springer in till grannarna. Simba njuter mest. Hon sitter eller ligger i solen och vädrar lite dofter i luften. Ester som är lite mer påhittig var lös på tomten i nästan 2 timmar och var jätteduktig. Så fort hon går utanför tomten visar vi tillbaka henne och efter några gånger så stannande hon på vår sida.

Det är lite svårt på ena sidan eftersom det inte finns någonting som skiljer vår och grannens tomt. Men det går att lära sig att det finns en osynlig linje på marken.

När Thelma var liten och jag bodde hemma hos mamma och pappa så fick hon inte, efter att ha kissat på deras äkta mattor, gå in i vårt vardagsrum. Det lärde hon sig väldigt snabbt och då gällde det en öppning på kanske 4 meter. Hon tog aldrig ett steg i där även om vi och våra gäster satt där. Men så var Thelma en ovanligt smart och lydig hund också ;)


Ester är också ganska smart, och så är hon väldigt vacker.

1 kommentar:

  1. Egen täppa guld värd, heter det ju och det låter som det stämmer bra hos er nyblivna trädgårdsägare.

    Träning denna veckan - omöjligt! Hela veckan spikad men nästa vecka är klart bättre. Vi hörs om detta tycker jag för nu var det verkligen för länge sen vi sågs.

    SvaraRadera