torsdag 15 april 2010

Lydnadskurs

Igår var det lydnadskurs igen. Vi började inomhus men hann ändå njuta lite av det fina vädret innan det blev mörkt.


Vi började med platsliggning och sittande i grupp vilket gick finfint. Ester låg och satt stilla som hon skulle och var tyst som hon brukar. Det var stor aktivitet på appelplanen. 3 kurser och några fritränare vilket innebar ca 25 hundar och förare. Väldigt nyttigt och Ester brydde sig inte om detta värst mycket. Det mest intressanta idag var dofter och annat intressant på marken.


Idag var det fokus på läggande och ställande under gång. Läggande under gång är vår akilleshäl. Ester har lite svårt med tekniken. Hon lägger gärna framdelen först och bakdelen sen eller tvärtom. Hon kan få till hyfsade läggande men hon måste än så länge ha mycket hjälp från mig. Instruktören som hjälpte tyckte ändå att det bara var att köra vidare och försöka lära henne hur hon ska lägga sig innan vi fokuserar på momentet i sig. Vi ska träna i skogen och under promenaderna och det brukar fungera på henne.


Ställandet under gång börjar bli riktigt bra. Hon gör riktigt snabba ställanden och jag har nästan fått bort mina dubbelkommando. Fick några tips på vad jag kan testa för att bli av med dem helt och ändå behålla de snabba ställandena.


I övrigt var det friträning och linförigheten gick väldigt bra idag. När Ester går som bäst så dansar hon fram nästan som en häst i passage. Det ser riktigt läckert ut men än så länge går vi bara korta, korta sträckor.


När vi kom hem blev vi glatt mottagna av Simba som legat på dörrmattan och väntat på oss. Förr i tiden när jag var iväg med bara Thelma så var Simba stel och morrade lite på henne när vi kom hem. När Ester kommer hem blir hon överlycklig och vill leka. Trots att Ester var jättetrött drog de ett par repor i köket och det är så kul att se lilla Simba så pigg och glad trots hennes ålder.


Idag slutar jag kl 13 och då ska vi ut i skogen och spåra. Det var 4 månaders sedan sist så det ska bli riktigt kul. Vi har ju en jättebra skog för det nu för tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar