torsdag 8 april 2010

Tillbaka igen

Första dagen på jobbet efter en veckas ledighet och 5 dagar utan internet. Det är inte klokt så beroende man är, av internet alltså. Det har känns väldigt konstigt att inte kunna surfa när man vill och man känner sig utestängd från omvärlden.

Både vi och hundarna har kommit väl tillrätta i huset och idag är de ensamma för första gången. De låg och sov på kökssoffan när jag gick och där kommer de nog att ligga tills Claes kommer. Vi har gått en rejäl runda idag på förmiddagen och försökt utforska miljön i vår närhet. Nu för tiden har vi skogen utanför knuten och det är en väldigt stor skog.

Kvällsmys i vårt nya kök

Igår var vi på tävlingslydnadskursen för andra gången. Vi har knappt tränat alls under de 3 veckor som gått sedan första tillfället. Ester var väldigt duktigt igår och brydde sig knappt om de andra 9 hundarna som var med.

Vi började med en gemensam promenad till golfbanans parkering då appelplanen fortfarande är stängd. Där körde vi platsliggning och sittande i grupp. Ester låg och satt som ett ljus. Det är jag supernöjd med eftersom det bara var 3 meter mellan hundarna och i stort sett helt okända hundar.

Därefter fick vi individuell hjälp ca 15 min med linförighet/fritt följ. Under tiden de andra fick hjälp var det fri träning och då passade jag på att utnyttja de andra kursdeltagarna och träna tandvisning mm. Ester var jättetrött när vi kom hem 3 timmar senare och somnade nöjt i sin fåtölj.
Sedan i tisdags har vi en ny säng. Vi har gått från 120 cm till 180 cm och det är underbart skönt. Ester har tagit tillfället i akt och gått från att ligga lite ihoprullad vid våra fötter till att sträcka ut sig mitt i sängen. Trots det är det ändå mycket bätte plats än innan.

3 kommentarer:

  1. Lika jobbigt är det när man har klickar in på din blogg och bums får tänka - nej visst, tji internet. Så välkommen tillbaka!
    Oj vilket myskök ni har i nya huset och kul att ni redan har funnit er tillrätta. Lyxmått på sängen innebär bredare hundar, ha, ha

    SvaraRadera
  2. Hej på er
    Har kollat in din blogg varje dag och undrar hur det går. Vilket fin kök ni har och vad skönt att hundarna har funnit sig tillrätta. Just nu har vi syster Ellie boende hos oss och tröttar ut Elza. Det var ju länge sedan dom träffades men det går jättebra Hoppas vi kan ses snart
    Kram på er

    SvaraRadera
  3. Hej på er !
    har kollat efter er på bloggen och undrat hur det gått för er i flytten. Snyggt kök, mysigt.
    Ny säng, mer plats för hunden....
    Liz med Wilma och Elsa

    SvaraRadera