torsdag 18 mars 2010

Tävlingslydnadskurs

Tänk att lilla Ester ska gå tävlingslydnadskurs, undra hur det ska gå? Igår var första kurstillfället men det var mest teori och inte så mycket hund.

Vi fick presentationer av instruktörerna, vi presenterade oss själva och fick en genomgång av själva kursen. Vi fick även fundera över en del saker som tex vart vi är med vår hund, vad vi anser är våra största styrkor och våra största svagheter, vad vi vill få ut av kursen mm.

Kursen är en lydnad 1-3 och det flesta är på väg in i 2:an. Det var bara Ester och en till som inte tävlat 1:an ännu. Ester är klart yngst och det kan vi ju alltid skylla på om hon inte kan uppföra sig lika bra som de andra =).

En liten stund var vi på appelplan med hundarna. Det var kallt, fuktigt, isigt och geggigt, ett perfekt hundtränarväder med andra ord. Eller inte. Det var knappt någon hund som ville sitta eller ligga ordentligt.

Det enda vi gjorde var att titta lite på kontakten, några ingångar, platsliggning och tandvisning för de som ville. Trots 8 nya hundar så skötte sig Ester rätt bra. Hon låg på platsen men inte så "djupt", pga kylan låg hon och skakade lite. Tyckte faktiskt lite synd om henne trots att det bara var korta liggningar.

Kul att komma igång och det ska bli intressant att se hur nära en tävling vi kommer att vara vid kursens slut. Inte allt för långt bort hoppas jag på.

1 kommentar:

  1. Åh så kul att kursen äntligen har börjat men ruskigt trist med väderleken. Undrar hur det blir efter morgondagen då det är utlovat en massa regn - skriskobana kanske? Tycker att Ester uppförde sig exemplariskt med tanke på allt det nya!

    SvaraRadera