söndag 14 mars 2010

Lite smått och gott

Helgen har varit ganska lugn för vår del. Igår var jag på stan en sväng på förmiddagen för att klippa mig och fika med Lisa. På eftermiddagen tog jag med mig hundarna och diverse saker som jag rensat ut på vinden och åkte hem till min syster.

Vi umgicks en stund med henne och barnen och tog därefter en promenad runt Rudalen. Halva slingan sprang Ester omkring med världens största pinne i munnen, eller snarare gren. Ca 1,5 meter lång och det gällde för mig och Simba att hoppa undan när hon kom rusande eftersom vi inte ville få benen avhuggna.

Imorse var vi alla fyra lite sega eftersom det blev lite halvsent igårkväll. Jonas var på besök och det slutade som vanligt med lite guitarhero och singstar. Jag ville ändå aktivera Ester lite grann men hade ingen träningslust så jag rotade fram mina gamla koner från "Thelmatiden" och tänkte att vi testar rutan.

Inte för att Ester riktigt förstod var hon gjorde men efter att ha visat henne några gånger vad hon skulle göra så sprang hon in i rutan och ställde sig där. Vi stod väldigt nära och hon fick massa godis.

Undra om inte hennes favoritaktivitet, sändande till stenar och bänkar, kommer hjälpa oss i detta moment. Enda skillnaden är ju egentligen att hon ska ställa sig i mitten av 4 koner. Det låter så lätt men kan ändå vara så svårt.

En grej som jag märkte i morse var att Ester dreglar väldigt mycket, vilket hon inte gjort innan. Hon har massa saliv i mungiporna och det blir lite blött där hon legat med huvudet. Googlade lite på det och hittade 3 vanliga anledningar till ökad salivavsöndring.

1. Ätit gift (vilket jag verkligen inte hoppas hon gjort)
2. Mask eller annan parasit (avmaskade för ca 2 veckor sedan)
3. Slickat på en padda

Det sista alternativet känns inte heller så troligt om inte en lite halvbakis husse kan misstas för en padda =) Skämt å sido, nojjig som jag är har jag funderat på detta hela dagen och tycker det känns lite olustigt. Får ha lite koll på henne, annars blir det att ta fram klippkortet och åka till veterinär Marianne för ett utlåtande.

1 kommentar:

  1. Hej på er!
    Har du kollat henne i halsen? Hon kanske håller på att bli förkyld. Jag vet att Nikki även får ökad salivavsöndring när något är tokigt i hennes öron.

    Kram
    Eva

    SvaraRadera