måndag 13 december 2010

Trim och träning

Idag har vi haft en riktigt hundig förmiddag som började med en trimstund för Esters del. Jag hade tänkt att vänta med att klippa henne till nyår så att hon är fin när hon ska stå i rasmontern på MyDog, men hon hade blivit lite långhårig så det fick bli lite justeringar idag. Nästa vecka är det dags för det stora julbadet, man vill ju att även hundarna ska vara rena och fina på julafton.

Därefter drog vi iväg till Kallebäck för ett träningspass och det blev det första riktiga träningspasset på länge. Efter lite uppvärmning med kontaktövningar och lite linförigehet så körde vi igenom 2:ans moment samt framförgåendet och kryp.

Momenten är långt ifrån klara men vi gjorde detta idag bara för att känna av vart vi ligger. Framförgåendet går super nu och likaså apporteringen, läggande under gång och hopp-sitt-hopp.

Krypet flyter på men Ester är lite ivrig och har svårt att tygla sin energi i detta moment. Inkallning med ställande har vi bara tränat i skogen och ska fortsätta med det. Idag gjorde vi en test och med dubbelkommando fungerar det ganska bra. Fjärrdirigeringen börjar lossna och kan nog bli riktigt bra när den är klar.

Till sist har vi rutan och där har vi en massa kvar att jobba med. Min tanke är att använda kommandot "frammåt" och "stanna". Det kräver även inlärning av höger och vänster så vi har en del att jobba med men jag hoppas detta ska fungera.

Känner mig väldigt motiverad efter dagens träning och hoppas få till några mer träningspass denna veckan. Dessvärre blev det ingen skotträning idag då polisen och medlemmarna på skytteklubben höll sig lugna.

Träningspasset avslutades med en liten runda i skogen kring klubben. Ester sprang lös och Simba fick gå i koppel. Det kändes som hon haltade lite mindre idag så vi håller tummar och tassar för att det snart ska vara över.

Imorgon blir det en stadspromenad för hundarna då de ska vara hemma hos mamma och pappa när jag jobbar. Lite körigt nu innan jul men snart blir det bättre på arbetsfronten igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar