söndag 28 november 2010

1:a advent

Den här helgen har både jag och Claes varit lediga och det har vi verkligen njutit av.

Igår gick vi upp sent och efter frukost åkte vi till Landvetter trädgårsforum och inhandlade lite jul- och vinterattiraljer. En snöskyffel till exempel och en krans till dörren plus lite annat kul. Därefter tog vi en promenad i den södradelen av Landvetter.

Vi gick en sväng bland husen och gårdarna och avslutade promenaden runt kyrkan och ner till Landvettersjön. Där fick Ester springa av sig i snön och det var väldigt vackert att blicka ut över sjön.

Efter att ha lämnat hundarna så åkte vi en sväng till Allum och vi var inte ensamma där kan jag säga. Det blev en del klädinköp för oss båda så nu har vi något att ha på oss i jul och på nyår. Själv köpte jag också en ny vinterjacka. En riktigt snygg en från Pelle P och den var inte direkt gratis men vad sjutton, man vill ju ligga på topp :)

Kvällen tillbringade vi hemma och som en lite överraskning fick vi besöka av vår kompis och hundarnas allra största favorit Jonas. Han ger alltid hundarna mycket uppmärksamhet och en massa kel och då får man mycket tillbaka.

Imorse när vi vaknade så snöade det igen och det gjorde inte 1:a adventsfrukosten sämre. Efter att ha följt våra damer och herrar i skidspåret så begav vi oss ut i skogen alla fyra. Det blev en lång och ganska kuperad promenad på 2 timmar. Väl inne igen så smakade varm choklad och ostkaka med sylt och grädde väldigt bra.

Adventspyntet kom fram redan i torsdag men efter lite extra finish i helgen så känner jag mig nöjd. Här är ett utav fönstrera i köket, nya ljusstakar med sidenband och nya krukor med julstjärnor i.


Mot gatan har vi vårt sovrumsfönster och hallfönster. I sovrummet placerades min favoritljusstake med stjärnor och i hallen de nya ljuskulorna. Och vem sitter inne på sängen och tittar efter matte när hon är ute och fotar? Självklart är det lilla Ester som alltid måste ha koll på vad sin matte håller hus.

1 kommentar:

  1. Hon är precis likadan Wilma, hon måste bara hålla koll på matte. Dom är för goa våra "pussare".
    Synd att ert besök till oss snöade inne, det hade varit jättekul om ni hade kommit. Men det blir flre gånnger.
    Kram på dig och trevlig advent.

    SvaraRadera