tisdag 30 april 2013

Viltspår och långpromenad

Idag har jag och Ester varit nedåt Fjärås hållet och Skärsjön och träffat Lollo och Nina med hundar. Vi skulle förutom att promenera och umgås idag även lägga var sitt viltspår till hundarna. Jag hade tinat upp lite blod och 3 st rådjursklövar för detta ändamål.

Nina hade tagit med kaffe och smörgåsar som vi fikade på under tiden spåren fick ligga. Kanske ändå att det var lite för färska men det blev nog ungefär en timmes liggtid.

Mio var först ut och han hade aldrig testat på detta tidigare. Han tyckte det var lite läskigt med blodet och klöven vilket inte är helt ovanligt första gången. Han fick bara ett kort spår på 20-30 meter.

Därefter var det Chezz tur. Hon har precis gått viltspårskurs ovh visste vad det var frågan om. Hon gick dock förbi klöven och kanske att det berodde på att den hängde ovanför marken.

Ester var sist ut och hon fick själv leta upp spåret. Det gick bra och trots att det nästan var ett år sedan vi spårade så visste hon vad det var frågan om. Hon var lite flaxig och okoncentrerad till en början men efter första vinkeln så gick hon fint med nästan i backen. Andra vinken tog hon snyggt och sista sträckan fram till klöven gick i en farlig fart. Jag var väldigt nöjd henne och hon var själv väldigt nöjd och stolt när hon fick sin klöv.


 Mio avslutade med ytterligare ett litet kort spår och trots lite osäkerhet så var han lite mer med på noterna denna gången. Han är ju inte den skrajsna typen så det kommer säkert snart att släppa.

Efter spåren gick vi en rejäl sväng i skogen. Hundarna var pigga och glada, de sprang en hel del och plaskade i diverse pölar och andra vattendrag.

3,5 timme efter att vi anlänt var det dags att åka hem igen och jag tror att alla 3 hundarna sover gott ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar