onsdag 10 april 2013

På rätt väg..

Trots att jag verkligen mådde dåligt igår så pallrade jag mig iväg till veterinären med Ester. Vi skulle tillbaka och visa upp Esters nosparti och få en bedömning om vad vi ska göra härnäst.

Marianne som inte har sett Ester sedan biopsin tog syckte hon såg väldigt mycket bättre ut. Jag kan hålla med om det eftersom hon gnuggar sig mindre och pälsen är på väg tillbaka men det är svårare att se utvecklingen när man är där och tittar var och varannan dag. Vi kom i alla fall fram till att det ser så mycket bättre ut att vi avvaktar med vidare behandling.

Ville dessutom att hon skulle titta på hennes haka och mungipor där hon är lite kladdig. Till det fick vi rekomenderat att tvätta med några ny våtservetter med klorhexidin och jag tycker redan att de har gett resultat. Nu hoppas vi att allt är på rätt väg och att vi snart kan lämna detta bakom oss.

I övrigt fick Ester sin årliga vaccination och denna gången var det dags för hela paketet. Både valpsjuka, parvo och kennelhosta och det är ju alltid skönt att fått det fixat.

Dessutom diskuterade vi det där med kastration vilket jag har funderat väldigt mycket på den sista tiden. Den störtsa anledningen till att jag vill göra detta är att Ester är låg i 2-3 mån vid varje löp och det är nästan 6 månader per år. Marianne var väldigt positiv till mina funderingar när jag berättade hur vi har det och hon hade bara positiva saker att berätta från egen erfarenhet då hon valt att göra det på sin hund.

Min tanke är att göra detta till hösten så jag har lite mer tid att fundera. Hittills har jag i stort sett bara hört positiva saker från de som gjort detta på sina tikar. Att pälsen kommer bli lite sämre är jag införstådd med men det är ju faktiskt viktigare att Ester mår bra än att hon är snygg :)

För mig har det även idag mest varit soffläge som har gällt. Har släpat mig fram och tillbaka till dagis 2 gånger men det är också allt. Huvudvärk, svullen i halsen och otroligt mycket slem i näsa och hals. Börjar bli ganska trött på detta och hoppas snart känna av någon form av vändning.

1 kommentar:

  1. Hej !
    Kan verkligen rekommendera de där våtservetterna. Jag fick sådan till Wilma efter hennes op i mungiporna efteråt.Servetterna hette Douxo 3% klorhexidin PS Pads. Och nu är hon jättefin så det blev verkligen lyckat.

    SvaraRadera