onsdag 9 mars 2011

Skönt med semester

Nu har snart halva semesterveckan gått och det mesta har gått enligt plan. Vi tar det lite lugnt men försöker ändå få gjort lite nytta, det finns ju en del saker man lätt skjuter på i vardagen.

I måndags hade vi våra snickare här som bytte 2 fönster i köket. Det visade sig att fukten vi fått i väggen kommit in via fönstrena men inte gjort någon direkt skada. Balken under fönstrena var fuktig och röten så den fick de byta.

Under tiden var vi iväg och vaccinerade hundarna, spårade med Ester, tvättade bilen, tittade på barnvagnar mm. Claes la ett spår till Ester på knappt 1 km som jag gick med henne drygt en timme senare. Hon snurrade lite ett par gånger men det kanske inte var så konstigt för det blåste ganska rejält och en hel del av spåret gick på åkermark. Hon löste det i alla fall varje gång och hade med sig alla 7 pinnarna in.

Igår tog vi oss en rejäl sovmorgon och efter lite hemmabestyr gav vi oss iväg till Gallhålans naturreservat för att promenera. Det var underbart väder och väldigt fint i skogen. Det blev en riktig höjdarpromenad som avslutades hemma med kaffe och semla.

På eftermiddagen åkte vi iväg en sväng till Ikea. Det var knappt en människa där och det var faktiskt riktigt riktigt skönt. Vi köpte bland annat garderober till extra rummet, nattduksbord och sänglampor till vårt sovrum och en massa annat som det alltid blir när man är på Ikea.

Idag blir det i huvudsak en innedag och det beror dels på vädret och dels på att vi har en del innejobb att göra. Claes spacklar, målar och slipar i köket medans jag röjer, tvättar, rastar hundar och är till hands när han behöver hjälp. Garderoberna hoppas vi också hinna montera innan kvällen.

Jag väcktes i morse av en rejäl överraskning. Claes kom in i sovrummet med en jättestor och jättetung present till mig (oss). Tro det eller ej men han har köpt en Kitchen Aid vilket vi har pratat om länge. Helt otroligt snygg färg också och den passar perfekt i vårt kök. Tack älskling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar