onsdag 23 mars 2011

Halsinfektion och svullna mandlar

Det var inte bara en "dålig dag" för Ester igår. Inatt har ingen kunnat sova därhemma och det beror på att Ester varit orolig och inte kommit till ro. Hon var jättetrött men ville av någon anledning inte lägga ner huvudet. Hon satt i sängen, hon lade sig ner, hon hoppade ner på golvet, hon gick runt, hon hoppade upp igen, låg en stund och så höll det på enda till kl 3.

Det var självklart mest synd om Ester men man var inte jättepigg klockan 6 när det var dags att gå upp. Jag ringde veterinären så snart de öppnat och som tur var fick vi komma redan på eftermiddagen. Under förmiddagen var läget ganska oförändrat förutom att hon börjat fnysa, harkla och hosta lite grann.

Hos veterinären gjordes en grundlig undersökning och för att de skulle kunna undersöka mun och hals ordentligt så fick hon lugnande. Hon somnade som en stock och sedan var det bara att öppna gapet och börja gräva runt.

Det visade sig att hon hade en kraftig halsinfektion och röda svullna mandlar. Det var inte så konstigt att hon mått dåligt, dessutom hade hon nog ganska så ont. Nu går hon på antibiotika, anti-inflamatoriskt och smärtstillande. Förhoppningsvis blir hon snart bättre och piggare igen, on var inte värst allert när vi fick lämna kliniken.

Nu är Ester sjukskriven veckan ut och ordinerad vila så det blir bara lite korta promenader. I nästa vecka hoppas vi kunna gå ut i skogen som vanligt igen.

2 kommentarer:

  1. Stackars liten vad ynklig hon ser ut
    Krya på dig Ester

    SvaraRadera
  2. Stackars Ester, inte roligt med en sjuk hund. Hoppas hon piggar på sig snart.
    Liz med Wilma&Elsa

    SvaraRadera