torsdag 14 juni 2012

Lydnadsträning

Den här veckan har vi hittills fått till två bra lydnadsträningspass, i tisdags på Kallebäck och idag på Bollebygd BK. Vilmer har varit med båda gångerna och funnit sig väl i att bara sitta och titta på. Han kanske också blir en hundförare en dag :)

Idag när vi var i Bollebygd var vi där tillsammans med Kari och hennes hundar. Det är alltid trevligt med sällskap och dessutom en bra störning. Ester hade emellanåt lite svårt för att inte bry sig om vad de höll på med men i huvudsak skötte hon sig jättefint.

Vi har börjat lite lätt med stående i fjärren och inkallning med ställande som kommer i lydnadsklass 3. I övrigt så jobbar vi mycket med rutan och fria följet eftersom det finns mycket kvar där.

När det gäller apporteringen så funkar 3:ans apporteringsmoment nästan bättre än 2:ans. På hopp - apport så blir tempot in bättre och på metallapporteringen så är tagandet mycket bättre. Den är inte lika rolig att hoppa på och leka med metallapporten och det kan man ju förstå.

Vittringsapporteringen har vi inte alls börjat med ännu och jag funderar på i vilken ende jag ska börja. Det finns ju lite olika sätt att lära in detta men frågan är bara vad som är bäst för att lilla svart ska göra det så bra som möjligt. Hon älskar ju apportpinnarna med det gäller att hon inte plockar i alla utan letar snyggt och prydligt med näsan för att sedan plocka upp den rätta.

Vi har mycket att fundera över och mycket att jobba med men det är just det som gör det hela så roligt. På tisdag ska jag, Kari och Liz träna tillsammans på Alingsås BK och det ser vi fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar