lördag 16 juni 2012

Bilbur och spårträning

Idag har hela familjen varit iväg och tittat på lite tillbehör till vår nya bil. Förutom en matta till bagageutrymmet så stod hundbur överst på listan. Hade kollat in en Artfex på nätet som verkade vara perfekt i måtten för Ester. De säljs bland annat på Arkens Zoo så dit drog vi iväg.

Mycket riktigt, buren var precis vad vi ville ha och lagom i storlek till "lilla svart". Hon var inte helt nöjd att prova den i affären men när den kom in i bilen och fällen lagts in hoppade hon glatt in och slog sig till ro. Så skönt att fått fixat detta och nu kan hon åka säkert både i golfen och i forden.


Dagens aktivitet i övrigt blev en promenad som avslutades med ett spår i skogen. Spåret hade legat i drygt en timme och bestod av 6 apporter och ett antal vinklar. Det var inte jättelångt (drygt 400 m) men det kändes ganska svårt då det passerade välbesökta stigar från och till hela tiden.

Hon började bra men ganska tidigt drog hon iväg på en stig som jag hade passerat. Fick stoppa henne och be henne leta upp spåret igen. Därefter gick hon klockrent genom två vinklar och apporterade första pinnen. Pinne nummer två gick hon rakt över men plockade inte upp den och det är mycket olikt henne.

I övrigt strulade det på ett ställe till precis som jag hade misstänkt. I samband med en rastplats snurrade hon lite och missade ytterligare en pinne men sedan avslutade hon fint och tog de sista två pinnarna.

Spåret tog ca 15 min men vi tar ganska mycket tid på oss vid varje pinne och busar lite. Ska vi tävla i lägre någon gång så ska hon fixa ett spår på 1000 m under 25 min så lite högre tempo kommer nog krävas ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar