måndag 18 juni 2012

Bad och cykelträning

Igår var vädret ändå hyfsat, i alla fall på förmiddagen. Vi passade på att ta en sväng ner till Landvettersjön för att se om Ester ville bada lite. Hon blev lite varm på vägen ner så hon gick i med en gång. Dock vill hon ju fortfarande inte riktigt simma. Det brukar vara trögt varje år men när hon väl kommit över det så gör hon det desto mer. Förmodligen kommer hon igång när det även är dags för oss att ta ett dopp.

Hon plumsar gärna i om man kastar roliga saker som hon kan hämta, i alla fall så länge hon slipper simma för att hämta dem :)


På kvällen fick det även bli en cykeltur i skogen för mig och Ester. Det var tredje gången och även om hon inte älskar det så tycker hon det är helt ok. I alla fall så länge hon får springa lös, har jag koppel på henne så är det mer motsträvigt.

Egentligen är det bättre hon är lös för då får hon en annan frihet och kan välja tempo på ett annat sätt. Oftast travar hon med men ibland stannar hon till och får då springa i kapp i galopp istället.

De två första gångerna cyklade vi 2,5 km och det var mest för att komma igång och vänja henne vid denna träningsform. Igår ökade vi på lite och då blev det 3,2 km. Ska öka succesivt och i alla fall komma upp i 5 km. Jag vill inte cykla på astalt och i vår skog är det 5 km som gäller på cykel om man inte vill köra flera varv. Kanske att man kan cykla på vissa stigar och komma upp i något längre sträcka men målet är inte att det ska vara flera mil.

Idag är det än så länge trist väder och det lutar åt en vilodag. Det blir nog i alla fall lite lugnare aktiviteter och kanske ett kort litet lydnadspass på tomten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar