onsdag 2 maj 2012

Sommarvärme

Jösses vilket väder vi har fått, rena sommarvärmen. Det är bara att njuta så länge det varar.

På Valborgsmässoafton hade vi besök av Claes föräldrar som sov över. Det var jättetrevligt och det var så varmt så vi kunde sitta ute och äta middag. Vilmer var i sitt esse och som vanligt älskar han när det är mycket folk omkring honom.

Ester och jag har kört några kortare lydnadspass i helgen. Det känns som både rutan och fjärrdirigeringen, som vi haft lite problem med, har lossnat. Fjärren känns kanon och rutan sätter hon 4 av 5 gånger skulle jag vilja säga.

Enligt vår instruktör så ska hunden lyckas 4 av 5 gånger i en övning. Den gången då den inte lyckas ska användas för att korrigera och det är då hunden utvecklas. Lyckas hunden mindre än 4 av 5 gånger så är det dags att gå tillbaka och lyckas den 5 av 5 gånger så är det dags att höja svårhetsgraden. Vi lär oss så mycket bra på den kursen.

Apporteringen har vi dock fastnat lite i. Antingen har hon dåligt tempo och det är inte bra eller så har hon bra tempo men då hoppar hon på apporten och tuggar på vägen in. Jag ska ta tag i detta, men inte nu. Vill inte börja greja för mycket nu när jag snart ska tävla igen men vi behöver höja apporteringen några snäpp. Ska vi vidare i klasserna så kommer det massa apporteringsmoment och då måste de vara bra.

Det enda som är lite tråkigt med värmen är att Ester tappat lite tempo igen. Hon kändes lite piggare och hade bra tempo på träningen men vem blir inte lite seg när det plötsligt är 20 grader varmt ute.

Imorgon åker vi till Kallebäck och kör ett pass på den fria träningen. Kan tänka mig att det blir knött på appelplanen om detta vädret håller i sig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar