onsdag 16 maj 2012

Brukslydnadskurs gång 5

Det var ett jättebra träningspass vi fick till igår på brukslydnadskursen. Ester har vilat helt från lydnaden sedan förra söndagen och det har gjort henne gott. Trots hennes skendräktighet här hemma och trots det ganska intensiva skjutandet hos polisen och på skyttebanan så gick hon som en klocka.

Vi körde igenom lägreklass-momenten och det fanns faktiskt inte så mycket att peta i. Till och med det fria följet och apporteringen, som inte är våra starkaste moment var rätt bra faktiskt. Självklart finns det mer att jobba på men det var skönt att hon var så pigg och allert.

På teorin pratade vi om tävlingspsykologi och det sas som vanligt en massa bra saker som jag ska försöka tänka på i framtiden.

Nu är det bara 2 gånger kvar på kursen och det känns lite sorgligt. Det är ett så himla bra gäng trots otroligt varierande raser, erfarenheter och meriter. Allt ifrån de som inte tävlat alls innan, till de som har tävlat höga klasser men nu har ny hund, till de som är i de högre klasserna. Vi kan ge så mycket till varandra plus att båda instuktörerna, men absolut främst Pål Annerström är så himla bra.

Idag tänkte jag köra ett kort pass med rutan. I övrigt blir det vila förutom någon längre promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar