tisdag 25 januari 2011

Lydnad. spår och miljöträning

Igår var det träningsdags igen och Ester fick börja med ett lydnadspass. Vi har hittat en is- och snöfri parkering utan människor och bilar och det passar ganska bra just nu.

Vi började med linförighet varvat med framförgående och det var en succé. Framförgåendet är ett utav Esters favoritmoment och eftersom hon hela tiden förväntade sig "före-komandot" så var hon därmed väldigt pigg och bra med på fria följet.

Det blev även ett par läggande under gång och en hel del kryp. Ester blir lätt lite hetsig i krypet vilket resulterat i att hon kan börjar gnälla och skälla av upphetsning. Igår lyckades jag hålla henne hyfsat lugn och när hon är tyst och fin så blir krypet mycket bättre.

Medans Ester fick vila en stund var det dags för Simba. Eftersom hon hör så dåligt är det svårt att hitta på saker med henne. Det fick bli hennes favoritsysselsättning godisupplet och det fungerar utmärkt trots den dåliga hörseln.

Simba fick sitta och vänta medans jag kastade ut små små godisbitar på ett område och sedan fick hon springa ut och leta. Hon höll på i si sådär 10 min och det är precis lagom för en 12-åring som ändå vill göra något.

Sist var det dags för Ester att gå årets första spår. Alldeles i närheten av parkeringen där vi höll till finns en skogsdunge och där har snön försvunnit till stor del. Där blev det ett ganska kort och enkelt förarspår med 4 apporter.

Ester var taggad till tusen. Under den första sträckan och i den första vinkeln var hon klart flamsig. Efter första apporten lugnade hon ner sig och gick bättre och bättre. Den sista halvan gick hon i perfekt tempo med näsan i backen och alla apportera fixade hon. Det var en lycklig liten Ester som bar slutapporten tillbaka till bilen.

Idag var tanken att vi skulle träffat Marie och Oliver men det blev dessvärre inställt. Det resulterade att vi istället åkte till Kallebäck för lite miljöträning. Vi började med att passera stallet Gundla mosse och där blir det alltid lite liv i luckan när Ester får syn på hästarna. Hon lugnade sig ganska snabbt och vågade sig ända fram till staketet för att kolla in den söta lilla hästen.

Det blev även några hund- och människomöten och hundarna skötte sig fint. När vi kom fram till den långa träbron så blev det fart på Ester. Hon tyckte det var superkul att springa fram och tillbaka på den.


Det bästa med hela promenaden var nog ändå när vi kom tillbaka till klubben och där träffade på Eva, Myran och Nikki. Trots att jag hade lite ont om tid så tog vi en sväng runt appellplan med hundarna och då fick även Myran och Ester rusa av sig en stund. Det var ett tag sedan vi sågs nu och det märkte man på hundarna men efter några minuter var alla lika glada som vanligt.

Det var inte jättemycket skytteträning idag heller men några skott lossades av utan någon större reaktion på Ester. Nästa steg i skotträningen kommer bli inköp av en styck knallpulverpistol. De skotten är inte så höga och med hjälp av Claes kan vi träna detta själva i skogen med lagom avstånd och därmed lagom ljudnivå. Tack för tipset Eva!

1 kommentar:

  1. Ja det var verkligen dagens höjdpunkt att träffa på er igen! Myran ångrar sitt dumbeteende såååå mycket och skyller så klart på för lång frånvaro från hundlivet.

    Kram från Eva & Co

    SvaraRadera