tisdag 1 juni 2010

Tävlingsträning

Dagens träning för Eva bestod till att börja med att vi körde igenom ettans moment tävlingsmässigt. Tanken var i alla fall så men det blev kanske inte riktigt helt på det viset.

Vi började med linförigheten och där var Ester hyfsat med men det blev lite slarv i från min sida och det blev lite slarv från Esters sida. Därefter var det läggande under gång och då blev första framtaget katastrofalt så jag valde att göra om (vilket man självklart inte kan göra på tävling). Andra försöket gick betydligt bättre och hennes läggande var helt ok. Sätta sig upp efteråt hade hon däremot glömt hur man gjorde.

Inkallningen, ställandet och apporteringen gick hyfsat. Dock så satte hon sig för tidigt efter ställandet och tog apporten innan kommandot. Det där med apporteringen har vi bestämt oss för att strunta i. De 2-3 poängen som tapps pga av att hon tar den för tidigt är jag beredd att avstå ifrån.

När vi sedan kom till hoppet som brukar vara ett "säkert kort" så skulle hon plötsligt gå runt. Jag vet inte vad som flög i henne. Efter några hopp fram ooch tillbaka ramlade poletten ner igen.

Sammanfattningsvis så kändes det ok men jag vill så mycket mer. Nu blir det träning på: sätta sig upp efter lägganden, stå kvar efter ställanden och självklart linförigheten och alla små delar som den innefattar.

Efter detta blev det uppletande av dummies i skogen och nu var Ester på tårna. Eva gick ut och kastade ut 3 st dummies och sedan släppte vi på Ester. Den första var inga problem men sedan kom det verkliga testet. Skulle hon förstå att det fanns fler där ute? Efter några sekunders tvekande stack hon ut igen och hittade nr 2. Vid tredje utskicket hade hon fattat att det kan finnas ännu fler och mycket riktigt, ytterligare en hittade hon därute som hon kom in med. Puss på Ester så duktig hon var.

Vi hann även med en timmes promenad i skogen. Målet var en liten sjö där hundarna kunde hoppa i och svalka sig. I Simbas fall handlade det mest om att tvätta av sig eftersom hon redan i början av promenaden hoppat i ett antal lerhål och såg mer ut som en field spaniel än en springer spaniel, helbrun med andra ord.

I övrigt kommer det snart bli lydnadsträningsuppehåll för Ester under några veckor och jag tror det är behövligt. Det har varit så intensivt den senaste tiden och hon är fortfarande lite seg efter löpet. Nästa vecka ska vi spåra på Eva-träningen och fredagen därefter åker vi till Italien och blir borta i 9 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar