lördag 30 april 2011

Viltspårskurs igen

Idag var det dags för viltspårskurs igen och den här gången hade Kent varit ute på morgonen innan kursen och lagt var sitt 600-meters spår till oss. Det är alltid roligt att gå spår som man inte vet hur det går. Det gör också att man helt enkelt måste lita på sin hund eftersom man inte har något annat att gå på.

Det var lite svalare vindar idag än förra helgen och det var skönt, framför allt för hundarna. Jag var väldigt nöjd med Ester och hur hon spårade idag, bra tempo men ändå lugnt och metodiskt. I en vinkel gjorde hon en volt men jobbade på och hittade tillbaka till spåret på ett mycket bra sätt.

Strax före slutet så var det någon som sköt av ett skott på håll men det störde inte alls Ester. Strax därefter vinklade hon in på sista raksträckan och då såg man tydligt att hon fick vittring på klöven. Hon lyfte huvudet, vädrade i luften och drog iväg i ett högre tempo tills hon nådde fram till slutet.

Nästa lördag är sista kurstillfället och det känns lite tråkigt för det har varit en så bra och rolig kurs. Vi kommer dock att göra anlagsprovet tillsammans med de andra i kursen den 18 maj.

Nu ligger vår lilla svarta tjej och sover på det svala köksgolvet. Jag tror även hon väntar på att middagen ska serveras.

1 kommentar: