torsdag 6 oktober 2016

Vab och inomhusträning

Stackars lilla Stella som blev sjuk på sin födelsedag. På eftermiddagen när hon kom hem från dagis började hon klaga på att hon hade ont i snippan och ville inte kissa. Detta eskalerade till att hon blev helt hysterisk. Hon skrek och gick bara runt i ringar hemma, ville inte sitta, ligga eller stå stilla. Hon var kissenödig men ville inte kissa och då kissade hon på sig i små omgångar och varje gång skrek hon av smärta.

Igår bar det av till vårdcentralen och där kom man fram till att hon förmodligen fått "förkylningsblåsor" som sved och gjorde ont. Ingen direkt behandling mer än lite smärtstillande och salva. Redan igår blev hon bättre och idag har hon båda kissat självmant och inte klagat på smärta. Typiskt att detta skulle ske på hennes egen födelsedag.

På grund av detta har jag fått vara hemma och vabba i 2 dagar. Svårt att få till något bra med hundarna med sjukt barn men lite inomhusträning kan ju passa bra sådana här dagar. Passade på att träna lite högerhandlig i vår hall som är av lite smalare variant. Där kan man använda väggar och möbler som hjälp för att hålla positionen och barnens toalettpall fick komma fram för att träna bakdelskontroll.


Lite träning och sedan att få leta efter lunchen som blivit utspridd på tomten gjorde i alla fall hundarna lite nöjda tills jag fick avlösning och kunde ta en runda i skogen.


När det gäller högerhandlig så har jag tränat det på väldigt olika sätt med hundarna och därav beter de sig också väldigt olika. Ester är grym på byten och att hålla positionen under gång men inte så bra på halter, vändningar och bakdelskontrollen är obefintlig.

Smilla, som jag egentligen började detta på kursen förra veckan, är mycket säkrare i sin position men där har vi inte börjat så mycket med gång ännu. Bytena sitter inte alls men vi har ju egentligen bara kört några enstaka träningspass. Väldigt roligt är det i alla fall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar