måndag 17 oktober 2016

Kalas i dagarna 3

Den här helgen har vi haft kalas i dagarna 3 och det är ju roligt men lite tröttsamt.

Helgen började med en promenad i skogen tillsammans med Linda och Tuva. Alltid lika roligt att träffa dem och att se Smilla och Tuva tillsammans värmer i hjärtat. Ester var också på alerten och hade lite koll på lilla Tuva så hon inte lekte och gosade för mycket med hennes matte. I övrigt går det så bra med dessa 3 vovvar tillsammans.

Eftersom det var min födelsedag i fredags få blev jag sedan firad av min kära familj och det åts både god mat och lite tårta på kvällen.

Lördagen gick sedan mestadels åt till att städa, laga mat och fixa inför kalaset med start kl 15. Ungarna var väldigt taggade och räknade ner varje timme och varje minut innan det var dag för gästerna att komma.

Det blev ett väldigt lyckat kalas och så roligt att alla 18 (+1 bebis i magen) och 2 hundarn kunde närvara. Det blir lite ont om plats men med nuvarnade möblering kändes det faktiskt rymligare än innan trots att köket är några kvadratmeter mindre.

Tidigare har flera utav barnens kusiner varit ganska rädda för hundarna och eftersom de är så himla sociala vill de ju vara med och gärna kliva runt bland barnen och pussa lite på dem ibland. Numera fungerar det faktiskt ganska bra och alla barnen accepterar dem och är inte rädda längre. Att detta fungerar så bra underlättar väldigt mycket för oss och jag njuter av att hundar och barn faktist trivs ganska bra tillsammans.

När gästerna åkte hem framåt 19-tiden så var vi alla 6 väldigt nöja och väldigt trötta. Hundarna fick inte så mycket aktivering denna dag men eftersom de var med på kalaset och allt det stim och stoj det blir av 11 vuxa och 7 barn så blev dem också väldigt trötta när lugnet lade sig på Blåbärsvägen 14.

Igår söndag var firandet hemma hos oss över men då var det dags att fira kusin Clara som fyller hela 13 år idag. Vid lunchtid begav vi oss iväg till Grimmered men då fick hundarna vara kvar hemma. Det var inget roligt väder men eftersom det blivit lite dåligt med hundrastning även denna dag tog jag på mig regnkläder och gick Landvetter runt på kvällen när vi kommit hem igen.

Idag är det ny vecka men lite mindre inbokat så denna vecka så det bli betydligt mer tid för hundarna.

Även 4-benta blir trötta efter kalas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar