söndag 3 november 2013

Äntligen...

...är lilla syster yster trött och har lagt sig för att sova. Efter 2 ganska lugna dagar utan någon vidare aktivitet (fredag o lördag) plus ensamma hemma 5 timmar lördag em/kväll så blir det så här. Smilla har idag haft alla bokstavskombinationer man kan tänka sig ;)

Hon började dagen med drygt 30 min springande i skogen. Efter frukost och lite andra bestyr körde vi ett litet träningspass med apporten och därefter drog vi ut på ytterligare en timmes tur i skogen. Då gick vi ut i terrängen och hon bara sprang och sprang. Enligt min telefon så gick vi 4 km men hur många km Smilla sprang får vara osagt, det dubbla räcker nog inte.

På slutet av promenaden öppnade sig himlens alla portar och regnet öste ner. Det kom till och med lite hagel och Ester gick och kurade precis intill mig för att få lite skydd. Smilla, hon brydde sig inte alls, vad gör lite regn och hagel när man ändå badar i varenda liten bäck, damm, dike med mera som man passerar. 

Väl inne igen så gick hon och lade sig en kort stund men nej då, inte var hon tillräckligt trött för att bara vila. Hon försökte få igång både Ester och Vilmer så det var ett himla liv här inne ett tag. Det som händer då är att hon får bli kopplad vid sin korg tills hon lugnat ner sig eftersom det är det ända som bryter när hon går upp så i varv.

Efter lunch åkte Claes iväg på fotboll och då packade jag på båda barnen ytterkläder och så gick vi allihop ut på baksidan. Stella låg i sin vagn medan Vilmer och jag tog tag i alla löv som blåst ner efter stormen. 1½ tim var vi ute och Smilla sprang runt och lekte hela tiden. De fick sysselsätta sig med att leta godis en stund men i övrigt var det full fart på henne hela tiden.

Nu är vi inne igen och äntligen så har vår lilla galning Smilla gått och lagt sig i korgen. Jag säger det igen, hon är ju så härlig med all sin energi, men ibland blir man nästan lite trött på henne. Det räcker inte alltid med en timme i skogen för att trötta ut henne, de dagarna är det egentligen ett rejält träningspass som behövs.

Imorgon kommer mamma och pappa hit en sväng och då ska jag försöka passa på att lägga var sitt spår till hundarna som vi kan gå innan de åker hem igen. Hoppas de tycker att det är ok att passa barnen en stund :)


1 kommentar:

  1. Ha ha underbara Smilla :) Millie har inte haft den farten idag,.. Hon laddar nog inför valpkursen i morgon........

    SvaraRadera