söndag 24 november 2013

Sista dagen

Idag är sista dagen på "Ester vecka" och det har varit en riktigt bra hundvecka.

Igår var vi på Göteborgs Hundcenter och tränade inomhus. Det gick riktigt bra med båda hundarna och Ester hade en härlig fart och energi i träningen. Vi körde igenom nästan alla moment i lydnadsklass 3 men ännu med en del hjälpmedel och dubbelkommandon. Har tex både röst och handtecken på inkallning med ställande, tass-target i rutan, inte fullt avstånd på fjärrdirigeringen osv. Det känns ändå som vi är på banan och med mera träning så kanske vi kan komma till start i vår. Nästa vecka ska vi börja inlärning av vittringsapporteringen och det kan ju ta sin lilla tid att få det momentet helt bra.

Smilla var också jätteduktig trots att hon var lite väl mycket upp i varv när vi kom. Hon lugnade ner sig så småningom och jag tycker hon är duktig på att inte fokusera allt för mycket på det som händer runt omkring. Hon är ju faktiskt bara knappt 7 månader så man kan inte begära hur mycket som helst.

Man blir väldigt trött av att använda sin hjärna

Idag valde vi att strunta i valputställningen på Åby. Carros dotter är krasslig och jag var iväg med hela gänget igår så vi kom överrens om att vi hoppar det denna gången och satsar på att ställa till vintern och våren istället.

Esters vecka avslutades istället med ett grisöra och en 2 timmars promenad i skogen med husse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar