onsdag 20 november 2013

Esters vecka

Den här veckan är "Esters vecka" vilket innebär att hon får lite extra uppmärksamhet och aktivering. Hon har hamnat lite i skymundan men nu ska det bli ändring på det. Veckans första dag blir oftast inte så mycket hundaktiviteter eftersom jag är hemma med båda barnen. Så var även denna måndagen men på kvällskvisten när vi bänkat oss i tv-soffan så fick Ester lite extra mys och pälsvård. Kammade igenom hela hennes päls och gosade en del. När man bara kammar försiktigt så ligger hon där och blundar, hon njuter och tycker det är jätteskönt.

Igår tisdag blev det lite mer hund. Ester hamnade på trimbordet och även om det inte är jättekul så blir det lite egentid med matte. Smilla fick ligga i trädgården och tugga på ett märgben under tiden. En timme hann vi med innan Stella började ropa på uppmärksamhet och det var ganska lagom eftersom vi skulle hinna med lite mer denna dag.

Efter lunch gick vi ut och tog med oss våra träningssaker. Det blev ett ordentligt pass för båda hundarna och först ut var förstås Ester. Vi körde rutan med tasstarget, metallapportering och fritt följ, därefter var det paus. Då var det Smillas tur som fick träna på sitt- och ligg kvar, inkallning och apportering.

Andra passet för Ester blev det inkallning med ställande, sättande under gång och rutan igen. För Smilla blev det ställande under gång, linförighet och mera apportering.

Sammanfattningsvis så var båda hundarna väldigt taggade och väldigt duktiga. Ester hade ett väldigt bra tempo både till rutan, på inkallningen och på apporteringen. Tror att det är dags att ta fram lydnadsregelboken för lydnadsklass 3 och uppdatera sig. Jag hoppas att vi kan komma till start i vår och efter igår känns det kanon. Vi har dock inte alls börjat med vittringsapporteringen så den är det verkligen dags att ta tag i.

Smilla var också väldigt duktig men hon har så mycket energi att hon inte vet var hon ska göra av allt. Det är perfekt när man tränar och jag dämpar hellre än höjer min hund i träning men just nu har hon lite svårt att koncentrera sig för hon vill så himla mycket :)

Idag är Claes ledig så snart ska jag och hundarna ut och lägga spår. På torsdag fortsätter vi med Esters trimning plus lydnadsträning, fredag blir det vila och på lördag inomhusträning på Göteborgs Hundarena. Det känns kul att vara igång med hundträningen igen.

Bästa Ester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar