måndag 22 februari 2010

Apportering

Igår hade vi en "vilodag" vilket innebar en timmes koppelpromenad i stan mitt på dagen. Hundarna var ganska trötta efter de senaste dagarnas pulsande och hoppande i snön.

Eftersom det blir lite si och så med utomhusträningen nu så är det fokus på apportering denna veckan. Vissa dagar är Ester med på noterna och tar apporten och vissa dagar är hon lite mer motsträvigt. Målet för denna veckan är att få henne att sitta ner med apporten i munnen, hon vill gärna resa sig när hon tar den, och få henne att hålla den i 5 sekunder.

Under dagens träning höll hon den i 3 sekunder, längre än så vill jag inte testa ännu. Dock ställer hon sig eller som hon börjat med idag, så lägger hon sig med apporten i munnen. Varför det nu skulle vara bättre än att sitta vet jag inte.


Tills vidare kör vi övrig träning under våra promenader och det funkar väldigt bra. Ester tycker det är kul med en liten träningspaus på några minuter lite då och då. Hoppas snart kunna åka upp till Kallebäck och träna igen.
Nu är det i all fall dags för mig och vovvarna att bege oss ut i snön och kylan för en härlig frisk promenad. Även solen tittar fram lite försiktigt =)

1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni är och tränar! :)

    Hade samma "problem" med apporteringen med Felix, han ville också gärna ställa eller lägga sig, och var man nu tvungen att sitta så ville han lyfta ena tassen som för att balansera?! ;) Men det var bara att träna, träna så gav det med sig! :)

    Ha det bra! :)
    //Jennie, Felix & Robin

    SvaraRadera