söndag 11 oktober 2009

Uppletanderuta

Nu har vi kommit hem från dagens springerkurs. Idag var sista kurstillfället men vi ska ha en extra gång nästa helg och då lägga spår. Vi gjorde det en utav de första kurstillfällena och vi ju har tränat en del sedan dess så jag hoppas "fröken" ser någon skillnad.

Idag fick vi testa på uppletanderuta. Vi har testat det en gång innan på vår andra kurs men Ester förstod inte riktigt då vad det gick ut på.

Idag fick vi valla av en ruta på ca 10x10 meter och sedan lägga ut en leksak. Ester har själv hittat en ny favoritleksak i vår garderob (en pälskrage till en jacka) och denna lade vi ut i rutan.
Hon verkade förstå att det hela gick ut på att leta upp leksaken men jag tyckte allt hon hade näsan vädligt djupt i backen. I vilket fall som helst hittade hon den lätt som en plätt.

Vi tittade på varandra och det var kul att se hur de olika hundarna tog sig an uppgiften. Ester var väldigt koncentrerad på hur de andra skötte sig i sina uppletanden.


Nu är vi hemma och vilar upp oss en stund. Snart ska vi packa in oss i bilen igen (vi tar med oss husse och Simba denna gången) och bege oss till Långvattnet. Där ska vi träffa Siri och hennes husse och matte för att ta en promenad tillsammans. Vi har inte träffat Siri innan så det ska bli väldigt kul. Hon är bara 2 månader äldre än Ester men väger mer än dubbelt så mycket. Siri är nämligen en Berner Sennen men det ska nog kunna bli en del lek ändå. Ester kommer säkert försöka med sin bästa gren. Springa fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar