måndag 4 april 2016

Hektisk helg

Ännu en helg har passerat och det har varit en väldigt bra men en hektisk sådan. I fredags jobbade jag kortdag och passade på att köra ett kortare rallylydnadspass med hundarna i vårsolen innan hämtningen på dagis. Har man varit ensamma hemma några timmar så är man taggad och hundarna var på hugget idag. Därefter fick dem följa med på en promenad till dagis och sedan blev det utelek i solen en stund innan det var dags att gå in och börja förbereda middagen. Perfekt start på helgen, är barn och hundar nöjda så är föräldrarna också nöjda :)

Även Ester fick lite fredagsfeeling :)

På lördagen åkte jag och hundarna hemifrån vid 8-tiden. Vi skulle träffa Sandra och Meja i Torslanda för att spåra men innan dess blev det ett stopp i stan. Parkerade nere vid jobbet och tog en sväng bort mot Operan, till Brunnsparken, förbi Nordstan, genom Centralen och tillbaka till jobbet. Ingen fysiskt krävande promenad men det är uttröttande och det tar ändå på krafterna att vara i ovana miljöer.

Hundarna skötte sig jättebra och inne på Centralen var det full med folk trots den tidiga timmen. Ställde mig en stund mitt i vimlet och det är otroligt vad lugn Smilla blir när det är mycket runt omkring. Hemma kan hon ju bli halvvild för minsta lilla fågel eller ett löv som blåser förbi.

Efter denna lilla promenad drog vi vidare till Torslanda och där blev det ett kortare lydnadspass och var sitt spår till hundarna. Trots lite okoncentration i spåret hos Smilla är jag nöjd med båda hundarnas insatser idag. Det är så skönt att komma hemma med 2 trötta nöjda hundar som fått jobba ordentligt. Det var med gott samvete vi kunde lämna dem hemma och åka på kusinens 5-års kalas denna eftermiddag.

På söndagen hade vi lite praktiska saker att göra så hundarna fick stå undan lite för det. Kändes inte som några problem för de var fortfarande lite trötta så efter en lite kortare morgonpromenad sjönk de ner i korgen igen. Barnen sysselsatte sig en lång stund efter frukost med att sortera alla sina pärlor i olika burkar. Roligt att se och höra dem, hur de diskuterar och kommer fram till hur det ska vara. Claes bytte däck på bilen och jag passade då på att städa bort påsken, byta sängkläder i alla sängarna, tvätta och steka pannkakor.

På eftermiddagen var det dags för Vilmers Trixsskola, handling på Ica och besök av snickare. Vi ska byta några fönster och bygga om hemma för att få var sitt rum till barnen och idag hade vi en kille hemma för att se på jobbet. Nu väntar vi på offert och om allt är till belåtenhet kommer vi boka in honom för detta jobb i juni månad. Det känns väldigt rolig och spännande att göra om lite här hemma.

Först framåt kvällskvisten blev det hundarnas tur och trots att klockan hunnit bli 19 så kunde vi ta en rejäl skogsrunda i dagsljus. Allt är så mycket lättare nu när det är sommartid och kvällarna är längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar