tisdag 5 april 2016

Träning och veterinärbesök

Idag fick hundarna MVG både i uppförande och i hälsa när vi besökte veterinären för den årliga vaccinationen. Alltid lika roligt att få höra hur glada, trevliga och fina de är.

Det blev även en invägning på tjejerna idag. Kom fram till att det var vid förra årets vaccination de vägdes senast, för det är faktiskt så länge sedan vi besökte veterinären. Helt otroligt med ett helt år utan sjukdomar eller andra händelser som kan generera ett veterinärbesök.

Bägge hundarna ligger snyggt och fint på sina respektive matchvikter. Lättviktaren Ester låg på exakt 18 kg idag och Smilla som musklat på sig lite det senaste landade på hela 21,8 kg.

Skönt att fått detta fixat, nu är de både vaccinerade och preparerade med fästingmedlet Bravecto inför vårens kommande händelser :)

En anledning till att de var ovanlig lugna och sansade hos veterinären idag var kanske att vi var på SBK Göteborgsavdelning och tränade innan. Vi gick först en liten promenad och sedan blev det var sitt pass i form av en kortare fortsättningsbana.

Riktigt nöjd med bägge hundarna idag och det gör att det känns mer motiverande att tävla den 17 april....om vi nu kommer med. 24 starter och 3 reserver i forsättningsklassen och vi är 2 utav reserverna :(. Höjden av otur men förhoppningsvis blir det ett par strykningar så vi kommer med.

Det är käckt att kliva upp på vågen samtidigt för då kan man alltid skylla på den andra om den visar för mycket ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar