tisdag 12 april 2016

Väntans tider...

Här går vi i väntans tider. Smilla borde börja löpa snart men eftersom hon i många lägen är fröken tvärt emot så kommer det säkert dröja längre än vanligt denna gången.

Egentligen tycker jag det är bra att hon har så långt som möjlig mellan löpen men denna gången är lite speciell eftersom hon ska paras vid nästa löp. Det ska bli riktigt spännande och se om det blir något och vad det blir i så fall. Eventuella valpar kommer inte födas och växa upp hemma hos oss utan hos Smillas uppfödare Carro på Kennel Ljungstorp. Mer info om den planerade kullen finns på deras hemsida http://ljungstorps.se/valpar/d-kullen.html

Fram tills det är dags för parning sysselsätter vi oss med diverse aktiviteter i form av träning, miljöträning och promenader lite här och där. Vi har kört en del rallypass, spårat, testat på lite nosework och framför allt fokuserat på miljöträning.

Vi har de senaste veckorna varit runt i stan, i Mölnlycke, i Delsjön mm och det är både roligt och väldigt nyttigt. Smilla är ofta lite upp i varv till en början men hon sansar sig oftast snart. Jobbigast är sjöar och vattendrag. Där finns ju både möjligheten till att bada plus diverse fåglar i form av änder, Canadagäss mm som man kan jaga. Har man skaffat sig en fågelhund så har man, det är väl ingenting att säga om egentligen.

Miljöträningen har i alla fall gett resultat och jag tycker hon är så mycket bättre på promenaderna, i möte med människor (som hon älskar att hälsa på) och i hundmöten. Men det är en färskvara och man behöver underhålla detta hela tiden, dessutom blir det bakslag ibland men det är bara att jobba sig igenom och komma igen.

Vi går även i väntans tider när det gäller vår Rallytävling på söndag. Ester och Smilla är fortfarande reserv 1 och 2 så nu håller vi tummarna att det blir några strykningar de sista dagarna så vi kommer med.

Smilla premiärbadar i Rådasjön efter en promenad runt hästhagarna vid Råda Ridklubb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar