torsdag 2 oktober 2014

Höftledsröntgen

I måndags var jag och Smilla på Göteborgs Djurklinik för att röntga hennes höftleder. Det är inget krav att göra detta på springrar men i avelssyfte är det viktigt plus för mig som ägare är det bra att veta om höfterna inte är helt ok. Man kan då arbeta med att förebygga eventuella problem och under lätta för hunden i framtiden.

Smilla skötte sig väldigt fint hos veterinären och var förvånansvärt lugn. Som vanligt charmade hon in sig och fick beröm för sitt härliga sätt. En sköterska som varit på kliniken i alla år som jag gått där med mina hundar, gav henne extra beröm och sa med en liten suck "ja, tänk om alla såg ut som henne". Vet inte om hon menade att hon gillade typen eller om det var för att hon är så välskött men ändå så roligt att höra :)

Sover gott i väntan på uppvak

Idag kom i alla fall resultatet och eftersom veterinären tyckte hon hade fina höfter så var det inte så nervöst men det är ändå Svenska Kennelklubben som gör bedömningen. Hon gick A/A på sina höfter och det är det bästa resultatet man kan få och det känns riktigt skönt.

Smillas höfter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar