måndag 13 oktober 2014

Ett lyft

Det är trist att ha en svacka i viltspårsträningen men roligt att lydnadsträningen har fått sig ett lyft. I torsdags var vi för tredje veckan i rad och tränade på Kallebäck. Smilla har fortfarande svårt att inte fokusera på allt och alla men jag tycker ändå det går framåt.

Det var väldigt många ekipage på plan i torsdags och det är perfekt då det är det vi är där för att träna. Vi var med på den gemensamma platsliggningen men jag kopplar ännu inte loss henne helt. Lägger kopplet på marken och står en bit ifrån för jag vill inte ha några misslyckanden.

Efter en stunds träning vågar jag numera ha Smilla lite lös på plan men måste ha koll hela tiden eftersom hon gärna skulle vilja dra en repa med någon utav de andra hundarna. Körde tom några enkla moment och hon skötte sig faktiskt rätt bra. Vi avslutade med hoppet och då fick hon lite ryck och drog iväg. Som tur var tog hon bara en sväng på plan, utan att springa fram till någon annan och sedan vände hon tillbaka till mig.

Igår blev det en annan typ av träning då hela vår familj tillsammans med grannfamiljen hade en fm med korvgrillning i skogen. För hundarna blev det bara en kortare promenad fram och tillbaka och däremellan uppbundna vid grillplatsen. Kanske inte jätte spännande men det  är nyttigt att kunna vara med utan att leva loppan. De skötte faktiskt rätt bra och blev lite trötta av att bara vara med.



Mys i skogen med hela familjen :)

Idag blev det lydnadsträning för båda hundarna och det blev ett härligt träningspass. På hemmaplan blir inte störningarna lika stora och då är Smilla toppen. Dock passerade 3 olika hundar varav 2 precis där vi tränade, så lite störning blev det i alla fall.

Ester var pigg och glad idag och då är hon fantastisk att träna lydnad med. Jag hade tagit med mig konerna för att träna rutan, det var nämligen väldigt länge sedan. Roligt moment tycker Ester som hade full fart in i rutan för att trampa på targeten.

I eftermiddag blir det löpträning för båda hundarna och sedan ett bad för Smilla. Ester fick sitt bad igår och det var välbehövligt. Det var så länge sedan att man blev alldeles fet om händerna när man klappat och gosat med henne. Nu är hon ren och fin, dock lite krullig som hon alltid blir när hon är nybadad trots att hon haft nättäcket på sig.

På tork efter badet....och Vilmer har pyntat med ett litet klistermärke på ryggen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar