onsdag 8 oktober 2014

Svacka

Tyvärr känns det som vi har hamnat lite i en svacka när det gäller framför allt viltspårsträningen. De senaste spåren har Smilla inte alls gått så bra som hon gjort tidigare. När hon spårar så går hon jättefint i lugnt tempo och med näsan i marken men plötsligt lämnar hon spåret och gör någonting annat. Börjar nosa runt, hittar något att äta eller bara lallar runt.

Pga detta har jag bestämt att vi ska ta en paus med spårande, hur länge får vi se. Börjar med några veckor och sen testa med att endast lägga ett kort motivationsspår. Det är lite Smilla i ett nötskal då jag ofta ser tendensen till att hon börjar pyssla med annat när utmaningen inte blir tillräckligt stor.

En himla massa energi har dessutom den lilla damen. Det märks tydligt att hon är ute ut löpcykeln och skendräktighet då hon är mer vild än tam...igen. Det är rolig med all denna energi men ibland blir det faktiskt lite jobbigt.

När vi nu ska vila från viltspår ett tag så ska vi istället satsa på att miljöträna istället. Ska försöka få till fler besök på brukshundsklubben, båda på Göteborgsavdelningen som är vår hemmaklubb och lite andra klubbar runt omkring.

Ester som också gå fick ett nattgammalt spår i måndags fixade detta jättefint. Jag hade inte snitslat hennes spår och hade aldrig hittat klöven igen om hon inte hade spårat så fint. Duktiga hund, skulle verkligen vilja gå något mer öppenklass spår med henne. Frågan är bara om hon fixar skottet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar